Iedjee

Wie is EJ?

Ik ben Erik-Jan Berends (1965), de oprichter van iEdJee stads- en streekpromotie. Al in mijn middelbare schooltijd schreef ik ‘stukjes’ over volleybalwedstrijden voor de lokale abonneekrant in mijn geboorteplaats Dalfsen. Het viel op bij de hoofdredacteur die me vroeg ook voor hem te schrijven. Een langdurig correspondentschap voor diverse lokale en regionale kranten was het gevolg.

 

Na een uitstap in het bank- en verzekeringswezen heb ik de – toen net nieuwe – deeltijdopleiding aan de School voor de Journalistiek (HICO) in Zwolle gedaan in de twee richtingen ‘Geschreven Pers’ en ‘Voorlichting/PR’. Na de vereiste vier jaar was ik één van de eerste acht geslaagden.

 

Mijn carrière nam daarop een wending. Ik werd bedrijfsjournalist bij Centraal Beheer Achmea, vervolgens Hoofd PR en Communicatie bij de KNMV (Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging), personeelsbladenmaker bij een communicatiebureau en sinds 2008 Hoofd Redactie bij BrugMedia, uitgeverij van huis-aan-huiskranten. Daar ben ik tevens verantwoordelijk voor weekblad de Swollenaer.
Na mijn journalistieke opleiding heb ik nog de Vakopleiding aan de Fotovakschool in Apeldoorn voltooid. Een mooie aanvulling op mijn journalistieke werk en een mogelijke meerwaarde voor mijn opdrachtgevers.

 

iEdJee © 2020

Design en ontwikkeling CreatieveVrienden.nl